Περιουσία - Εξοπλισμός

kiek map googleΤο Κ.Ι.Ε.Κ. διαθέτει όπως περιγράφεται αναλυτικά στο Φ.Ε.Κ. σύστασης, 

  • 12 αγροτεμάχια καλλιεργούμενα με εσπεριδοειδή (συνολικά 140 στρεμμάτων),
  • 5 αγροτεμάχια χέρσα (συνολικά 38 στρεμμάτων), 
  • 9 αγροτεμάχια δασικά (συνολικά 139 στρεμμάτων). 

Για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών το Κ.Ι.Ε.Κ. διαθέτει και τρεις (3) ιδιόκτητες γεωτρήσεις.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Κ.Ι.Ε.Κ. ανεγέρθησαν μέσω κονδυλίων που διέθεσε το ΥΠ.Α.Α.Τ. και ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2008. 

Αποτελούνται από κτίσμα το οποίο περιλαμβάνει Ισόγειο εμβαδού 595 τ.μ. και Υπόγειο 595 τ.μ. Στο Ισόγειο προβλέπεται η λειτουργία 2 Εργαστηρίων, 1 αίθουσα συνεδριάσεων, 1 αίθουσα βιβλιοθήκης, 6 γραφείων ενώ το Υπόγειο αποτελεί αποθηκευτικό χώρο. 

Σε παρακείμενο αγρόκτημα υπάρχει Ξύλινος Οικίσκος εμβαδού 70 τ.μ. ο οποίος αποτέλεσε την αρχική εγκατάσταση του Κ.Ι.Ε.Κ. και σήμερα χρησιμοποιείται από τους Εργάτες Γης.

Για τις καλλιεργητικές εργασίες στα αγροτεμάχια το Κ.Ι.Ε.Κ. διαθέτει ένα γεωργικό ελκυστήρα 60 ίππων (έτος κτήσης 1999) με παρελκυόμενα φρέζα, ψεκαστικό και καλλιεργητή, αλυσοπρίονο, θαμνοκοπτικό πλάτης, κλαδευτήρια χειρός, πριόνι χειρός και αεροσυμπιεστής. 

Επίσης το ΚΙΕΚ διαθέτει βασικό εργαστηριακό εξοπλισμό, η προμήθεια του οποίου έγινε το 2007. Ο εν λόγω εργαστηριακός εξοπλισμός περιλαμβάνει όργανα που χρησιμοποιούνται για γεωργικές αναλύσεις αλλά θεωρείται ελλιπής λόγω ελλείψεως άλλων βασικών οργάνων ώστε να θεωρείται πλήρως εξοπλισμένο ως π.χ. φυτοπαθολογικό ή εδαφολογικό εργαστήριο. Επίσης λόγω μικρής χρηματοδότησης είναι αδύνατη η προμήθεια των υπολοίπων αναγκαίων οργάνων αλλά και των αναλώσιμών τους.

Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του Κ.Ι.Ε.Κ. ανέρχεται στα 7.590.564,30 € με έτος αναφοράς το 2009.

 

Αναπτύχθηκε από: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Δ/νση Πληροφορικής
Joomla templates by Joomlashine